Sümeli Yayık Tereyağı 500 gr
Sümeli Yayık Tereyağı lezzetli, doğal ve sağlıklı öğünlerin kaynağıdır. Uzun süredir farklı kültürlere ve lezzetlere ev sahipliği yapan Anadolu’da kullanılan geleneksel yayık yöntemi ile üretilir. Doğal lezzetleri sofralarınızla buluşturan Sümeli ürünlerinin tamamında yerli ırk hayvanların sütleri ve kaya tuzu dışında koruyucu bir madde bulunmaz.
Geleneksel yayık yöntemiyle yapılan Sümeli Yayık Tereyağı’nın üretim süreci, taze sütlerden elde edilen süt kremalarının yayıklara dökülmesi işlemiyle başlar ve sonrasında süt kreması içine %1 oranında kaya tuzu ilave edilerek 5 ila 8 saat arasında yayıklanma olarak isimlendirilen işlem uygulanmasıyla devam eder.
Özel ambalajı ile paketi açtıktan sonra tereyağını korumak için harici bir saklama kabına ihtiyaç duymaz ve yerden de tasarruf edersiniz. Yemeklerinizden ve kahvaltı sofralarınızdan eksik etmek istemeyeceğiniz Sümeli Yayık Tereyağı’nın lezzetinin ve yumuşaklığının kaynağı üretim sürecindeki bu geleneksellik ve doğallıktır.